Augustijn_Oogzorg_OCT_hoofd

OCT-scan van uw oog

Wilt u uw ogen eens grondig laten 'doorlichten'? Bij Augustijn Optiek & Optometrie in Oud-Beijerland kunnen we een OCT-scan van uw oog maken. Deze techniek maakt gebruik van lichtgolven om uw oog nauwkeurig in kaart te brengen.

Waarvan vormt een OCT-scan een beeld?

Net zoals het beeld bij een zwangerschapsecho het resultaat is van terugkaatsing van geluid, werkt ook een OCT-scan met weerkaatsing, maar dan van lichtgolven. Het beeld dat onstaat toont dwarsdoorsnedes van het netvlies en/of de oogzenuw en geeft met microscopische precisie de verschillende laagjes weer. Hierdoor kunnen afwijkingen opgespoord worden.

Waarvoor wordt een OCT-scan gebruikt?

Door afwijkingen in het netvlies en rondom de oogzenuw te constateren, kunnen we oogziektes als glaucoom en maculadegeneratie opsporen en het verloop in de gaten houden.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

Het onderzoek is weinig belastend en doet in principe geen pijn. U kunt pupilverwijdende druppels krijgen zodat de lichtstraal van de OCT goed in uw ogen valt, maar verder zult u er waarschijnlijk weinig last van hebben. Het kan wel verstandig zijn om iemand mee te nemen die terug kan rijden wanneer u met de auto bent, omdat het licht door uw verwijde pupillen zeer kan doen aan de ogen.

Maak een afspraak

Als u wilt weten of een OCT-scan voor u zinvol zou zijn of als u een afspraak wilt maken, dan kunt u altijd contact opnemen met het team van Augustijn Optiek & Optometrie in Oud-Beijerland.

OCT scan bij Augustijn Optiek in Oud-Beijerland

Lees meer over de zorg voor uw ogen


Top