Augustijn_Oogzorg_Diabetes_hoofd

Diabetesonderzoek

In Oud-Beijerland vindt u Augustijn Optiek & Optometrie. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij diabetes (suikerziekte) is het belangrijk eens in de zoveel tijd uw ogen te laten controleren. U kunt daarvoor niet bij iedere opticien terecht, maar wij kunnen een gedegen optometrisch onderzoek uitvoeren en zo uw ogen in de gaten houden.

Waarom is een oogcheck voor (o.a.) diabetespatiënten belangrijk?

Suikerziekte (diabetes mellitus) kan ook uw ogen aantasten. Vaak zijn er voordat u dit doorheeft al afwijkingen te zien in het netvlies. Met een moeilijke naam wordt dit diabetische retinopathie genoemd. Dit is een complicatie van suikerziekte waarbij de bloedvaten in het netvlies veranderen, waardoor deze kunnen gaan lekken en bijvoorbeeld bloedingen in het oog kunnen veroorzaken. Als u er niet tijdig bij bent, dan kan dit uw gezichtsvermogen ernstig aantasten. Volledige blindheid is hierbij niet uitgesloten. Laat uw ogen daarom regelmatig checken, zodat u tijdig een behandeling kunt ondergaan!

Vergoeding zorgverzekeraar

Geld mag nooit voor uw gezondheid gaan, maar een diabetesonderzoek kost u in de meeste gevallen niets. Veel zorgverzekeraars vergoeden de kosten wanneer u een verwijsbrief van de huisarts heeft. Kijk dit voor de zekerheid wel altijd even na.

Kom langs!

Heeft u diabetes en wilt u graag een keer uw ogen laten onderzoeken? Maak dan een afspraak en kom langs bij Augustijn Optiek & Optometrie in Oud-Beijerland.

Diabestes scan bij Augustijn Optiek in Oud-Beijerland

Lees meer over de zorg voor uw ogen


Top