tab-afbeeldingen-augustijn-xtralens

Xtralens

Augustijn Optiek & Optometrie in Oud-Beijerland verkoopt de Xtralens, een bijzondere harde contactlens die speciaal op maat wordt gemaakt voor uw ogen. De Xtralens is ooit ontwikkeld door optometrist en werktuigbouwkundige Dirk van Meurs, speciaal voor mensen met oogproblemen door zachte lenzen.

Waarom Xtralens?

Voorheen had u de keuze uit twee soorten contactlenzen: hard of zacht. Omdat zachte lenzen zeker in het begin comfortabeler aanvoelen, kozen veel mensen voor deze variant. Toch was er een groeiend aantal contactlensdragers van juist deze zachte lenzen dat problemen kreeg met de ogen. Omdat de lenzen zo comfortabel aanvoelden, werden signalen als rode ogen genegeerd. En dat terwijl ook een zachte lens uw oog kan beschadigen door zich bij bijv. uitdroging vacuüm te zuigen aan uw hoornvlies. Daarom heeft Eculens een vormstabiele contactlens ontwikkeld die precies op maat wordt gemaakt nadat uw oog zorgvuldig door een optometrist is gemeten. De Xtralens is dus een harde contactlens met de positieve eigenschappen van een harde lens, maar dan met meer comfort.

Mogelijkheden

Inmiddels is er meer mogelijk dan alleen harde of zachte contactlenzen. Of de Xtralens voor u de juiste oplossing is, kunnen we dan ook alleen zeggen na een gedegen onderzoek. U bent altijd van harte welkom bij Augustijn Optiek & Optometrie in Oud-Beijerland als u wilt weten wat voor u de mogelijkheden zijn om contactlenzen te dragen.


Top